>Att summera och se framåt med glädje

>Att summera och se framåt med glädje

>Att summera och se framåt med glädje

>

När jag nu summerar år 2010 kan jag konstatera att boken ”Känn din hund – och dig själv” säljer bra och har fått fina recensioner. Vad kan det bero på, vad är budskapet i boken?

Vi behöver släppa taget om mycket av hundvärldens läror och ”sanningar”. För mig innebär ett respektfullt synsätt på hunden att jag måste ifrågasätta den gängse synen. Varför är en lydig hund en fin hund? Vad är det hos oss människor som gör att många tycker så? Är inte en glad och harmonisk hund det bästa av allt? Om jag hellre vill ha en riktigt lydig hund än en riktigt glad – vad säger det då om mig som människa och hundägare? Jag tror att vi ska sätta oss själva under luppen, inte våra hundar. Det kommer ständigt nya metoder, experter och teorier om hur man får en ”fin” hund. Men det vi gör är att gå i cirklar utan att komma till pudelns kärna – oss själva. Där först kan vi lära känna och förstå både oss själva och vår hund.
Nu är det ett nytt år och det innebär nya ambitioner och förväntningar. Min största målsättning är att komma en bra bit med de olika bokprojekt som jag har på gång. Det mest aktuella handlar om något som berörde mig mycket under 2010. Då visade det sig hur den nya tillsynslagen från 2008, som ger polisen rätt att omhänderta hundar, slår i verkligheten. Jag hade förutsagt att hundar och deras ägare skulle bli helt rättslösa (Djurskyddet nr 5, 2007). Trots det anade jag nog inte vidden av det hela förrän jag blev inblandad i flera tragiska fall. Men det här är något som jag snart återkommer till.
Bok: Malm, K. & M. Avenius, Känn din hund – och dig själv., Bonnier Fakta, 2010.
Den 8 januari kommer Malin Avenius och jag att vara på MyDog och signera böcker.
Citat av John Lennon som passar när ett nytt år precis har börjat.
Life is what happens to you while you´re busy making other plans.

Kommentarer ( 2 )

  • Baron och Falstaff

    >Vi hoppas, önskar och är säkra på att du når målet att komma framåt med dina olika bokprojekt. De hjälper verkligen oss "vanliga" hundägare och hundälskare!

  • Hej Kerstin!
    Du har så rätt då du skriver att vi måste sluta ”fela” hunden och istället ”syna” oss själva, vi människor. Sluta lägga skulden på hunden och jobba med oss själva och få ordning på våra beteenden… Så kan man förhoppningsvis sedan se sin hund med andra ögon…