Tänk om du kunde tala

Tänk om du kunde tala

HOLLY TALAR TILL MIG

Häromdagen frågade en person mig varför min senaste bok heter ”Tänk om jag kunde lyssna”. Jag förstår att man kan undra det eftersom titeln är ganska oväntad på en hundbok. Men det är också en mycket ovanlig hundbok. Frågan är om det inte snarare är en bok om människans relation till det som är viktigt i livet.

Boktiteln kommer ifrån något jag tänkt på sedan jag var barn. Det finns en välkänd porslinsfigur som föreställer en hund och en pojke. För mig gick den under namnet ”Tänk om du kunde tala”, som pojken tycktes säga till hunden. Jag förundrades alltid över denna önskan, då jag tänkte att hundar ju talar med oss hela tiden. Jag tror inte heller att vi egentligen vill höra vad de skulle säga oss om de talade vårt språk. Under många år hade jag därför boktiteln ”Tänk om du kunde tala – eller kanske inte” som en möjlighet till någon bok. Men när den senaste boken var klar kände jag att ”Tänk om jag kunde lyssna” var mycket mer rätt.

För den som vill läsa ett smakprov ur boken om detta, finns det HÄR

För den som vill veta mer eller köpa boken

Inga kommentarer

Kommentarer är stängda.