Grattis Siri!

Grattis Siri!

Grattis Siri!

Nu har vi precis avslutat Siris födelsedag, då hon fyllt sex år och blivit firad på många sätt. Vi har gått en trevlig promenad med kompisen Falstaff och det piggade upp hela dagen. Dessutom fick Siri en hel påse hemlagade grisöron av Falstaffs husse och de var riktigt goda tyckte Siri. Sedan har det varit mycket bus och aktivering – öppna paket med inslagna godbitar och köra igenom hela sortimentet av aktiveringsleksaker. Särskilt favoriterna Piruetten, Etolådan och Cirkel8:an. Dagen avslutades sent på kvällen med en liten tårta, specialgjord för Siri med kött, märg och vispgrädde.

Detta var första födelsedagen utan Tickan och det har nu snart gått fem månader sedan hon dog. Siri verkar ha kommit över den värsta saknaden, men ibland ser det ut som om hon undrar var Tickan är eller som om hon tittar efter henne. Häromdagen gick vi till en plats där vi ofta var alla tre och gjorde cirkuskonster och hade kul. Siri och jag har inte varit där ensamma så många gånger. Tickan och Siri hade var sin egen avsats i en trappa där de alltid brukade hoppa upp och sätta sig. Siri hoppade som vanligt upp på sin och fick lite godis när hon satt där. Sedan hoppade hon ned och gick bort till den där Tickan brukade sitta. Men hon hoppade inte upp utan stod länge och tittade upp på avsatsen. Jag vet inte vad hon tänkte eller kände, men min känsla var att hon upplevde något minne eller undrade var Tickan var.

Vi har inte brukat fira hundarnas födelsedagar särskilt mycket. Men denna födelsedag firade vi Siri alldeles extra, för att hon skulle känna sig uppmärksammad och älskad. Det blev också ett tillfälle att minnas Tickan och tänka på de fina år vi haft tillsammans med henne.

Kommentar

  • Vilket jättefint inlägg! Tickan lever för alltid i våra hjärtan och minnen, och vi är mycket tacksamma för att vi fick lära känna henne. Vi är så glada också för Siri, och sänder henne våra hjärtligaste gratulationer.